Ribadeo CF ,que aliñou un once con 25Alberto,3Cube,4Brais,5German,6Vilela,10Juan Pablo,14Fernando,16Santi,17Isma,20 Orly,21David Rodríguez.no banquiño local estaban  1Viuski,12Coki,18Andrés,19Criss,22Bruno
   Dani Rios,Basán,Pablo,Guerreiro,Manuel,Ismael
   Marcos,Fabri,Mosqui,Nico,Poyán

Emilio,Antón,Osorio,Alex,Roi,David Montes,Javier

Encontro que pechaba a liga e a nosa aventura en Preferente; agardamos  que  sexa un ata logo á categoría,pois ainda que non fixemos un bo tramo final marchamos coa sensación de que tiñamos equipo para cotas máis altas  amosando xogar moi ben o fútbol,só fracasa quen baixa os brazos, e non o fixemos,nós seguiremos loitando, a pesares das decepcións esa ten que ser a nosa meta,pelexar por este clube .Cinguíndonos o partido dizer que  tivo duas partes ben diferenciadas,unha para cada equipo.Na primeira os locais foron claramente superiores;logo duns primeiros minutos de tanteo adiantáronse pronto no minuto 8,logo dunha boa internada de David Rodríguez que culminou cun disparo que batiu a Isma.Fúmonos con descaro ó ataque e tivemos ocasións de empatar en dous disparos de Rios e Guerreiro,o mellor este afán ofensivo fixo  descuidarmonos atrás e os locais encontraron moitos ocos por donde entrar e Santi no minuto 30 ,a saida dun córner e Orly no 37´en xogada persoal puxeron terra de por medio para os mariñáns .Lonxe de afundirnos no segundo tempo fixemos  sinxelamente una media parte espectacular,na que merecemos cando menos o empate,comezamos a asentarnos en defensa e combinar e a triangular con acerto,a facer en suma o fútbol o que están acostumados  a ver os nosos siareiros. Empezamos a acumular chegadas a área,algunhas moi claras de Marcos ,do Mosqui,do Guerra ,Basán .Pasaba o destes partidos finais que a bola parecía non querer entrar ata que David Montes que reaparecia logo dunha tempada en blanco e quixo reevindicarse cun disparo seco dende dentro da área .Era o 75,ainda quedaba tempo e o equipo medrou ainda máis.Foi como para ensinarse a si mesmo do que podía ter sido co plantel o cento por cento perante toda a liga.No 82´ outro chut escorado dende a frontal de Javi deunos azos para pensar siquera nun empate do que eramos merecentes,eso sí quedámomos acariñándoo,pero gañándonos o aplauso dos asistentes ó encontro e en especial dos nosos "cérrimos".Respeto o voso futbol,chapeau chavales,outra vez será,querer é poder ,vós si que podedes.
                                A semana que ven entramos na Copa Diputación ,a eliminatoria única ,o sábado 25 as 17:00 no campo de O Acebreiro da Pastoriza : UNIÓN DEPORTIVA PASTORICENSE-TABOADA CLUB FÚTBOL

TABOADA
Ribadeo: Alberto; Cube, Brais, Germán, Vilela (Criss, m.65), Juan Pablo (Bruno, m.65), Fernando, Santi, Isma (Coqui, m.15), Orly y David Rodríguez.
Taboada: Isma; Fabri, Basan, Pablo, Manuel (Javi, m.46), Poyán, Guerrero, Nico (Álex, m.46), Mosqui, Marcos (Osorio, m.81) y Ríos (David Montes, m.68)
Goles: 1-0: m.4: David Rodríguez; 2-0, m.30: Germán; 3-0, m.38: Orly; 3-0, m.77: David Montes; 3-2, m.87: Javi.
Árbitro: Bruno Méndez, de A Corupña. Amonestó a Juan Pablo, del Ribadeo, y a Marcos, del Taboada.
El Ribadeo se impuso al Taboada en un partido sin alicientes, que se saldó con una parte para cada equipo. Los locales marcaron sus tres goles en la primera mitad, pero el Taboada reaccionó en la segunda.
David Rodríguez adelantó al Ribadeo en el minuto 4 y después gozó de dos claras ocasiones para aumentar la ventaja solo ante el meta. A la media hora de juego, Germán aprovechó un fallo defensivo a la salida de un córner para lograr el 2-0. Orly marcó el tercero tras un rechace del meta a un disparo suyo.
                                           La Voz de Galicia

Ribadeo y Viveiro cierran la liga con sendas victorias en casa

Los celestes vencieron por 1-0 al Soneira y en el Pepe Barrera ganaron los locales al Taboada por 3-2

Valoración Con: 1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas0 votos ¡Gracias! Envíando datos... Espere, por favor.

El Viveiro fue finalmente el mejor equipo lucense en Preferente. Conservó ese honor merced a un tanto de Felipe Varela en la jornada definitiva, que la valió para ganar al Soneira en Cantarrana y acabar por encima de un Ribadeo al que supera únicamente por la diferencia de goles. El conjunto ribadense también cerró el campeonato con una victoria pírrica en casa, en su caso frente al ya descendido Taboada.
Unos y otros merecieron triunfos más holgados. En el campo viveirense, los locales desaprovecharon un puñado de ocasiones en la primera mitad ?Aurelio disparó al larguero (min 8)? y alguna en la segunda ?Felipe Varela marcó tras un rechace del portero?, mientras que el Ribadeo pudo alcanzar el descanso con un marcador de escándalo. David Rodríguez gozó de las oportunidades más claras en un partido con protagonismo para el cadete de la SD Ribadeo Bruno, que hizo su debut en el segundo acto. El joven mediocentro apuntó maneras en su estreno.

TABOADA CF 0 -LARACHA CF 1

Dani Rios,Jony,Roi,Guerreiro,Diego Poyán,Ibán
Basán,Pablo,Marcos,Nico,Fabri

O Larcha aliñou a27 Daniel,22Carlos,3Jorge,2Iván,13Edu,7Josiño,14Cris,15Kevin,9Dani Bea,23Andres

Alex,Damián,Isma,Antón,Manuel,Mosqui,Emilio
            No banco do Laracha estaban 1Damián,10Iago,20Rebolo,19Martín,11Santi Bouza e co mister Manuel Mosquera.

Despediuse A  Medela da Preferente premiando ó esforzo dos seus xogadores ó longo de toda a tempada entre aplausos e cunha cerrada ovación.Os nosos siareiros, que nos acompañaron a tódolos lados vivindo canda nós esta experiencia única, amosábanlle deste xeito o recoñecemento a estes dous últimos anos de traballo sen descanso,a pesares  e esquencendo xa  este desplome final no campionato.O equipo tamén se despediu facendo un bó partido,tentando agradar e recuperar as boas sensacións que ainda tiñamos ata fai dous meses,sendo un dos equipos que mellor xogo  practica e deixando grandes tardes de fútbol.No partido de hoxe voltamos deixar unhas boas doses de talento e pundonor,suor e xenio .Iso si o Laracha empezou moi forte ,quizais tentando resolver pola via rápida ,puxeron nos primeiros minutos moita presión e velocidade,Roi tivo que intervir nun balón a bocaxarro,nós coa mesma intensidade tamén chegamos e puxemos en apertos a meta de Dani en dous remates de Dani  Rios e Marcos,pero a sorte premiou mais os coruñeses e logo dun remate de Andrés que bateu no pau o balón repelido remachouno Dani Bea de cabeza pra batir a Roi.Corria o minuto 11 .De acó en diante o partido foi noso.O Laracha foi deixándose levar e conforme ian pasando os minutos foi recuando,para acabar case encerrado no seu campo,sacando balóns sin contemplacións; en case todo segundo tempo  case non apareceu pola nosa área.Con todo,o noso dominio foi en valde,pois ainda que tivemos ocasións diversas añoramos a puntería que tiñamos especialmente na primeira volta.A semana que ven despedimos a temporada cun derbí RIBADEO CF-TABOADA CF

El Correo Gallego

El Laracha gana al último pero terminará cuarto

ADG
A- A+

TABOADA
LARACHA1
Taboada: Roi, Fabricio (Damián, min. 85), Pablo, Bazán, Iván, Nico (Manuel, min. 85), Poyán (Álex, min. 72), Guerreiro, Marcos, Ríos y Johny (Mosqui, min. 54).

Laracha: Dani, Carlos, Jorge, Iván, Javi, Edu, Jose (Rebolo, min. 68), Brais (Santi Bouza, min. 55), Kevin (Martín, min. 83), Dani Bea y Andrés (Iago, min. 71).

Árbitro: García Lesta (Pontevedra). Enseñó cartulina amarilla a Marcos en el Taboada.

Gol: 0-1, min. 9: Dani Bea.

Campo: A Medela, 150 espect.
A MEDELA Un gol de Dani Bea, en el minuto 9, dio los tres puntos al Laracha en campo del descendido Taboada, aunque como también ganaron sus otros tres rivales en la lucha por los primeros puestos de la clasificación, acabará la temporada en el cuarto puesto.

CLUB LEMOS 4-TABOADA CF 0

A consigna de hoxe era manter a intensidade competitiva ata o final,e este obxectivo cumpriuse.O resultado e enganoso e abultado en exceso.O bo marcador pros intereses  lemistas culminouse nos minutos finais e nel plasmouse a sua maior efectividade e necesidade por acadar os puntos en xogo ,pero ainda que todo poida dizer o contrario, nunha gran fase do partido fumos domiñadores e con doses de bó futbol, que foi a mellor nova,tras os duros traspés dos dous últimos partidos.Logo duns  primeiros minutos no que o balón parecia queimar nos pés dos locais  o partido púxoselles de cara  ós dez minutos a saida dun córner Varela rematou o fondo das redes tras un blocaxe de Arqueros.A partir de acó tentamos equilibrar a contenda e tivemos ocasións para facelo pero non demos cos tres paos rivais .Sobre a media hora chegou a mellor xogada combinativa local e apareceu Dafonte para en segunda xogada remachar o fondo das redes.O dominio local no marcador non se plasmou felmente no xogo pois en diante tivemos máis control da pelota e chegamos con bastante asiduidade e perigo,sobre todo nos vinte primeiros minutos da segunda parte,pero fallounos a puntería e a defensa e porteiro lemistas tamén estiveron atinados.No 70´ un lanzamento en longo sobre Dafonte controlouno  este e revirouse magnificamente pra anotar o 3-0.No 88´Armesto concluia o marcador logo dunha boa xogada persoal.O próximo partido o último na casa o domingo TABOADA CF-LARACHA CF

Recurtes de prensa:
                                             El Progreso

AUTONÓMICA PREFERENTE

Cara y cruz en A Pinguela

06/05/2013 - Pepe Mourelo / El Progreso (Monforte)
4
LEMOS
0
TABOADA
Lemos: Marcos Macía; Davicín, Nourredine (Juan, m.76), Iago, Brian, Varela (Miguel Sergio, m.85), Dafonte (Armesto, m.71), Julio Pablo (Anthony, m.61), Kike, Diego Torres y Diego Quiroga (Rubén, m.85).
Taboada: Roi; Fabricio (Javi, m.71), Pablo, Iván, Álex (Damián, m.46), Emilio, Basán, Poyán, Guerreiro, Ríos (Víctor, m.76) y Marcos (Manuel, m.60).
Goles: 1-0, m.7: Varela; 2-0, m.29: Diego Quiroga; 3-0, m.69: Dafonte. 4-0, m.87: Armesto.
Árbitro: Carlos Veiga López, de Monforte. Amonestó a Dafonte y Armesto, por el Lemos, y a Roi, por el Taboada.
El Lemos volvió a la senda de la victoria, después de tres derrotas consecutivas, al imponerse por un rotundo 4-0 al Taboada. Este triunfo, unido a la derrota del Carral, le permite respirar a equipo monfortino, que es quinto por la cola y lucha por evitar los arrastres que se produzcan por descensos en Tercera División. La cruz del derbi fue para el Taboada, que con este resultado baja a Primera Autonómica.
El partido se caracterizó por el dominio alterno, con un Lemos muy acertado ante el gol, y un Taboada que desperdició claras ocasiones ante el portal de Marcos Macía.
El primer gol local llegó muy pronto, después de que Roi enviase a córner un lanzamiento de falta de Diego Quiroga. Varela remató de cabeza a la red el saque de esquina. Los lemistas comenzaron el partido muy concentrados y llevando la iniciativa. Diego Quiroga pudo marcar el segundo tanto al plantarse ante Roi, que despejó el esférico con los pies.
 la voz de Galicia
ALBERTO LÓPEZ

«Las diez derrotas seguidas nos han pasado factura»

Emilio García dice que la campaña no ha sido un fracaso a pesar de descender

emilio garcía entrenador del taboada
La derrota ante el Club Lemos supuso el descenso matemático del Taboada a la Primera Autonómica. La pésima segunda vuelta del equipo de A Medela -no sumó ningún punto en su terreno de juego- y las diez derrotas consecutivas fueron determinantes para este desenlace. A pesar del descenso, el entrenador, Emilio García, no considera un fracaso la temporada.
-¿Han asumido el descenso?
-Sí, pero ya lo teníamos asumido después de perder ante el Chantada. El domingo se consumó matemáticamente.
-¿Qué factores han provocado este final de temporada?
-Hemos descendido por un cúmulo de circunstancias. Las diez derrotas consecutivas que llevamos encajadas nos han penalizado totalmente. Hay que darse cuenta que en la primera vuelta logramos veintidós puntos y en esta segunda solo hemos sumando cinco, y ninguno en nuestro campo. Con estos números es impensable mantener la categoría.
-Pero al equipo se le ve que llega muy tocado físicamente.
-Así es. Hemos sufrido un importante bajón físico en esta recta final de la temporada. No entiendo la razón, porque los entrenamientos son iguales que los que veníamos haciendo la temporada pasada. Es más, trabajamos un día más a la semana. Después también han influido de manera decisiva las bajas, que han impedido que pudiéramos darle continuidad a las alineaciones cada domingo. Tuvimos a Marcos, Ríos y Mosqui lesionados, y Montes no pudo estrenarse. Se trata de futbolistas decisivos en el esquema del Taboada. También tengo que decir que el hecho de que los futbolistas no descansaran prácticamente el verano pasado, les ha pasado factura en el apartado anímico.
-¿Considera que la temporada ha sido un fracaso?
-Para nada. Como ya dije al empezar la temporada, la Preferente Autonómica era para disfrutar, y además entiendo que mis futbolistas, sobre todo los más jóvenes han adquirido experiencia. Esta cuestión será fundamental para todos ellos, porque constituirán la columna vertebral y la base de este Taboada en los próximos años.
-Al Taboada lo han definido los técnicos como un equipo de los que mejor juegan al fútbol de la categoría.
-Posiblemente, esto nos ha penalizado bastante, porque en esta categoría en ciertas ocasiones hay que adaptarse a las circunstancias del partido. No obstante, mi equipo siempre apuesta por el espectáculo y por el fútbol combinativo, e independientemente de los resultados, nunca he renunciado a mi filosofía de juego. Entiendo que es digno de elogio el trabajo que han hecho mis futbolistas.