domingo, 4 de enero de 2015

xaneiro

25/01/15
                                                 TABOADA CF  2-SD O PÁRAMO 0

Foi a victoria perfecta nun partido moi traballado e no que en moitas fases amosamos un xogo ben vistoso.Era un día de despedidas e regresos ,da marcha de David Montes ,que perderemos  polo que resta de tempada e a volta de Dani Rios ,que regresaba trala sua lesión e voltou recuperar sensacións na competición logo de varios meses alonxado dos terreos de xogo.Das novas agridoces pasamos a presenciar un bó partido nun campo excelentemente recuperado na apariencia logo do sofrido a semana pasada,despois de aguantar dous partidos consecutivos cunha climatoloxía moi adversa.A pesar  da boa tarde o terreo seguía brando e foise levantando e co paso dos minutos foise voltando pesado,pero non impediu que os contendentes fixeran desfrutar ós afeizoados cun bó partido.Nos primeiros compases as defensas impuxéronse ós ataques e non se poideron presenciar ocasións claras ,non ben os equipos se buscaban o marco rival. Ata o minuto 22  non anotamos unha ocasión clara e foi un dos claros protagonistas do partido ,Montes que se ofreceu con insistencia e buscou con afán o gol ,sen deixar de percorrer as bandas unha e outra vez,quería deixarnos cun gran sabor de boca e a fé que o acadou .No 26 ´o mesmo Daviciño volvía aparecer esta vez pola esquerda para asistir a Emilio que remataba as mans de Lisboa.No 30´a primeira ocasión paramesa cun disparo de Hugo que desvía Roi e troxou como consecuencía unha serie de córners consecutivos que foron o intre de maior asedio visitante.Rompémolo coa nosa mellor ocasión do primeiro tempo.De novo David Mon realiza unha excelente xogada pola esquerda pra cederlla a Diego Poyán que tentou colocala e fixo intervir con tino a Lisboa.No 39´ foi Emilio quen se vai con soltura e acerto pola dereita pra asistir a David que remata perto do pao.Nestes minutos trepidantes quixo participar tamén o equipo visitante que primeiro avisou no 41´ cunha boa xogada de Alex Torres cuio disparo cruzado foise fora e logo no 43´ Yelco puxo en moitos apretos a Roi que cun paradón desviou o seu disparo lonxano.Foi a mellor ocasión visitante. A primeira parte remataba cun chut tamén desde lonxe de Jacobo,que quizais anunciaba as súas intencións .
                                 O segundo tempo comezámolo desvocados ,cunha presión abafante arriba que complicou moito a saida de balón dos visitantes e o que trouxo como consecuencia lóxica que se prodigaran as nosas ocasións na área paramesa.Foron os minutos chave do partido.No 56´logo da enésima incursión de Montes que case acaba en gol,no rexeite da defensa visitante o balón cae perto do balcón da área por donde aparece outro inconmensurable Jacobo que sacou a relucir o guante que leva na diestra e coloca o balón por toda a escadra .Era o 1-0.
                               Non baixamos o pé do acelerador ,e o que menos David , no 64´o tipo agarra e mándase un slalom ata liña de fondo alí asiste a Ivi que con mestría deixaa pasar cun  sutil túnel para un Fabio  mellor posicionado,que cun disparo colocado e cruzado bate a Lisboa.2-0. Non debeu quedar así a cousa  pois tres minutos despois ,cos nosos desbocados e o Páramo tocado ,Jacobo estrelou o balón no traveseiro. De acó ó final seguemos desfrutando de ocasións ,case mete o seu gol Montes cun remate de cabeza no 72´,e nos últimos intres primeiro Rios e logo Ivi despuxeron de senllas ocasións de gol.Pola contra o Páramo puido recurtar e maquillar un pouco o resultado cun penalti que finalmente Yelko lanzou moi arriba.Era xa o 94 ´ e o colexiado xa pitou o final.A semana que ben toca render visita a San Miguel de Reinante,o domingo 1 febreiro  nas Valgas IBERIA CF -TABOADA CF.

Crónica Fútbollucense.com
                                                                              Taboada e Páramo miran cara arriba por cousas distintas
Un futbolista do Taboada presionado por dous do Páramo. | Imaxe: Perrobarrenhovello.blogspot.com

Ponlle nota ó artigo
2Taboada: Roi, Fabricio, Pablo, Nico, Ibán, Ratón, Poyán, Fabio, Jacobo, Montes e Emilio. Tamén xogaron Damián, Potente, Ríos, Álex e Ivi.
0Páramo: Lisboa, Andrés, Palle, Joel, Borjita, Pepe, Fontal, Torres, Hugo, Yelko e Diego. Tamén xogaron Dieguito, Josiño e Chivi.
g1-0 (min. 55) Jacobo. 2-0 (min. 64) Fabio.
Taboada afástase da zona baixa da clasificación tras vencer por 2-0 a unPáramo que pese a estar callando unha boa campaña na actualidade é equipo de Segunda Autonómica por mor da situación de descenso na que se atopa a Sarriana na Preferente Norte, o equipo do que é filial.
No encontro da Medela houbo que agardar ó segundo tempo para ver goles. Na primeira metade os equipos repartíronse as ocasións, aínda que as máis claras foron visitantes, con boas intervencións de Roibaixo os paus locais.
No minuto 55 Jacobo estreou o marcador cun disparo lonxano que se colou pola escadra de Lisboa. Mediado o segundo tempo Fabio facía o 2-0 tras unha contra logo dun saque de esquina visitante. Nos intres finais o Páramo errou un penalti por medio de Yelko.
Despediuse do equipo taboadés un dos seus referentes, David Montes, que abandona a práctica do fútbol por motivos académicos.
No Taboada os mellores foron Montes (3), Fabio (2) e Jacobo (1). Polo Páramo destacaron Hugo (3), Joel (2) e Diego (1).

Crónica El Progreso

Roi,Jacobo,Nico,Diego Poyán,Pablo,Ibán
                         David Montes,Fabio,Fabricio,Emilio,Alex Ratón
   13  Lisboa,2 Andrés,4 Joel,10 Borjita,23 Palle,8 Pepe,14 Fontal,17 Alex Torres,11 Hugo,20 Yelko,9 Diego

0
    David Montes Vázquez pone punto y seguido a su etapa como futbolista del Taboada. El jugador disputó el domingo su último encuentro ante el Páramo con su equipo. Este viernes parte rumbo a Florencia por razones académicas. El futbolista ha recibido una beca de la Diputación de Lugo dentro del programa Leonardo da Vinci para hacer prácticas en una empresa de niños con autismo, tema que se enmarca dentro del programa de movilidad europea.
    «Para mí esta es una gran oportunidad para continuar progresando y completando mi carrera de psicólogo. Ahora mismo quiero centrarme en los estudios, porque tengo 22 años y cuando regrese dispondré de muchos años para seguir disfrutando del fútbol en el Taboada», comenta David Montes.
    A la pregunta de si considera interesante y en algunos casos necesario que los equipos tengan psicólogos, el joven futbolista del Taboada lo tiene claro. «Esto depende mucho de las características del entrenador, aunque si un club se decide por contratar un psicólogo, este ha de trabajar o bien con los futbolistas o con el cuadro técnico, pero no puede estar en los dos bandos», indica Montes.
    Orientado hacia la élite
    No obstante, el jugador considera que la figura del psicólogo está más orientada hacia los equipos de élite. «Considero que a estos equipos de élite un profesional de esta rama le puede dar muchos puntos. Ayudan a que los jugadores se adapten a la ciudad en la que residen, a que se integren en el grupo. Los ejemplos los tenemos en su día en el Deportivo con Fernando Vázquez y ahora en el Barça con Luis Enrique», añade.
    De cara al futuro, Montes confirma que valorará la posibilidad de realizar un máster de psicología del deporte. «Me planteo seriamente hacerlo. Cuando regrese tomaré la decisión», señala.
    David Montes es un futbolista con mucha calidad, circunstancia que hizo que durante cinco temporadas formara parte de las categorías inferiores del CD Lugo. En su última campaña como juvenil regresó al Taboada. Precisamente ese año Emilio García lo hizo debutar con el primer equipo. Las lesiones no lo respetaron la campaña en la que el equipo compitió en la Preferente Autonómica. Solo pudo jugar el último partido de liga. Fue en Ribadeo, choque que los discípulos de García perdieron por 3-2, pero en el que Montes marcó un gol.
    El jugador inició su carrera como central, aunque también se prodigó como lateral. Reconoce que son sus posiciones naturales, pero por necesidades del equipo, esta campaña está ocupando la posición de extremo y de delantero, y la verdad es que se ha adaptado a la perfección. «Llevo siete goles», dice Montes.
    Optimista sobre el futuro
    El jugador está más que satisfecho con la trayectoria del equipo. «Tenemos una plantilla fabulosa. Las lesiones de Marcos y Ríos nos afectaron, pero los fuimos supliendo, y ahora estamos en el buen camino», indica.
    Después de la victoria ante el Páramo por 2-0, el Taboada está situado en la octava posición con treinta puntos. «Estoy convencido de que finalizaremos el campeonato de liga entre los cinco primeros clasificados», concluye.
    Este viernes, a las diez de la mañana, el futbolista parte rumbo a tierras italianas.

24/01/15
                                                    SCD RESIDENCIA B 4 -TABOADA CF 1
                                                                       (XUVENILES)

Victoría local incontestable que se fragou xa no minuto 3´cun gol de Brían ,e que foi unha lousa que xa non demos levantado.O equipo bastante lastrado polas baixas,especialmente por enfermidade, non deu encontrado vias de ataque  no entramado local e non soupo frear ós seu dous dianteiros ,flamantes bigoleadores.Se o primeiro foi producto dun erro defensivo,no que tres atacantes locais entraban completamente sós .O segundo e o terceiro foron duas boas acción individuais de Sergio.O 2-0 no minuto 31´ cun disparo cruzado. O  3-0 nun gran disparo no 43´,que coincidiu coa lesión de Rubén .o que minguaba máis as nosas prestacións.Na segunda sin embargo demos a cara e tivemos opcións pero cando mellor estabamos a xogar  Brian aproveitou un novo desaxuste no 70´ pra facer o 4-0. O mellor pola nosa banda nos intres finais : Rodrigo cun paradón detivo un penalti e no 85´Joni facía o mellor gol da tarde nunha magnífica xogada individual.
                                                                Crónica La Voz De Galicia

Andrés,Alexandre,Jony,Hugo,Javi,Rubén
                         David  López,Marcos López,Marcos García,Jose ,Iago

18/01/15
                                                     MUIMENTA SD 2 -TABOADA CF 0

Victoria xusta do equipo chairego que se adaptou mellor as condicións climáticas e do terreo de xogo ,que se foi poñendo cada vez máis pesado por mor da incesante choiva que imperou nunha moi desapacible tarde .Por ende non se puido presenciar un gran partido con xogadas bonitas nin accións espectaculares,foi máis ben de disputa e traballo no que se prevía que o  equipo que mellor se asentara no terreo e cometera menos erros  íase levar o premio.O encontro comezou moi nivelado con accións de perigo nas duas áreas.Primeiro avisou Emilio cun disparo que puxo en apretos a Sandamil,despois Oscar fixo que Roi  tivera que atallar o seu disparo en dous tempos.No 19´ un centro procedente dunha falta no medio campo rematouno Mincha de cabeza e desbordou  a Roi pillandoo   a media saída ,era o 1-0.Só un par de minutos despois puido empatar Poyán cun centro chut que salvou Sandamil con moitos apuros sobre aliña de gol.O partido despois voltouse moi trabado e sin un xogo moi lucido .E os locais conscientes de ter moito andado por ter golpeado primeiro foron deixando pasalos minutos e os nosos a pesar de  por empeño non encontraban camiños cara o gol entre a súa ordeada defensa.
                                                             Trala reanudación quixemos volver dominala posesión,partindo dunha presión adiantada e nos primeiros minutos da segunda ainda despuxemos de ocasións de perigo, a máis salientable unha de Manuel ,que en posición clara mandou o balón arriba.Despois eles despuxeron da sentencia nun balón que Gara estrelou no pao.Ainda puxemos resistencia e estivemos con opcións ata dez minutos do final,cando nunha acción semellante ó primeiro gol e cos mesmos protagonistas ,un balón centrado por Oscar desde a esquerda foi rematado por Mincha que se anticipou a Roi e acadou o 2- 0 definitivo.O máis reseñable nos últimos minutos foron o debut de David Potente cos maiores e Jony  Guerra que voltou entrar nunha convocatoría.A semana que ven tentaremos resarcirnos na Medela ,o domingo TABOADA CF -SD O PÁRAMO

1 Sandamil,2 Paz,3 Benja,4 Adri,5 Marcos,6 David,7 Jorge,8 Oscar,9 Mincha,10 Cascudo,11 Gara

TABOADA CF  2 -ACD SAGRADO CORAZÓN 1

Moi bó partido do equipo xuvenil que se impuxo con claridade  a un rival directo,e a pesar do marcador axustado poideron conquerir unha victoría máis ampla,especialmente nos últimos intres.Empezamos moi entonados nos primeiros minutos e pronto despuxemos dunha ocasión especialmente clara ,cun disparo o longueiro de Alexandre .Foron uns minutos nos que mantivemos o dominio do balón.No minuto 30 un disparo de Noé non foi atallado polo cancerbeiro e sobre a liña ben o poideron tocar ente Hugo e un defensor ,o caso é que o balón entrou na portería do Sagrado e convertíuse no 1-0.Na segunda parte os visitantes quixeron virse arriba pero no 60´sufriron a expulsión dun xogador ,e cinco máis tarde un bó centro de Iago foi rematado no segundo pao por Jony Guerra que puxo o 2-0 no marcador.De ahí ao final poidemos sentenciar en rápidos contragolpes e tivemos tres ou catro mans a mans co seu gardamallas que perdoamos .E a falla de dous minutos eles acadaban un gol co que recurtaban distancias pero que finalmente non poñía en perigo os tres puntos.

Cronica La Voz de Galicía

Rodrigo,Rubén Pardo,Alexandre,Hugo,Jony Guerra,David Potente
                           Noé,David López,Marcos García,Iago,Javi

11/01/15
                                                     TABOADA CF 3 -SCD CABREIROS 1

Enorme partido do Taboada CF,no que quizais foi un dos partidos máis completos dos nosos no que vai de tempada.Así desarboramos por completo o plantexamento dos visitantes con moito fútbol de toque e rápidez  nas combinacións e incursións e derroche fisico e intensidade en tódalas accións.Poidemos non cabe dúvida conquerir mellor resultado,de feito merecímolo por xogo e ocasións,non ser  o pero de estar pelín máis atinados nos últimos metros.Nos primeiros compases nos que despregamos unha forte presión e o fútbol se desenrolaba estructuralmente en terreo xermadino xa nos poidemos adiantar ,primeiro no 14´ nun man a man de Fabio con Carlos que este despexou a córner cos pés. E logo no 19´ en outro man a man similar entre Montes e o cancerbeiro que desta volta desviaba coas luvas .Na xogada que continuou tivo o Cabreiros  a  súa única ocasións na primeira nos pés de Pepe que desde fora da área quixo picarlla porriba a Roi,pero o balón foise a un metro do seu pao dereito.No 24´ en pleno acoso ofensivo pola nosa parte, Pablo sacaba un franco directo potentísimo que rexeitou con moitos apuros Carlos,o balón solto non o conseguiron remachar primeiro Poyán e logo Emilio  consecutivamente.No 28 ´ gran xogada de David Montes por banda esquerda ,que finalizou asistindo ó interior do área pra que Emilio sutilmente desviase o xusto  pra batir a Carlos 1-0 .Dous minutos máis tarde Jacobo estivo a piques de sorprender cun disparo lonxano.
                        Tralo paso polos vestiarios volvemos arrincar cun despregue de fútbol ofensivo que trouxo consecuencias funestas para os visitantes.Avisou primeiro Fabio cun disparo o pao no 48´logo dunha boa xogada de combinación.No 50´ tras outra acción combinativa Poyán acadaba o  2-0 cun disparo desde cerca  colocado,axustado a cepa do poste.Moi pouco despois no 57 ´ logo dunha excelente xogada persoal de Montes ,este batia a Carlos e desmoronaba o equipo visitante,que so quixo virse arriba apartir do minuto 70 cando Alex Rodríguez foi expulsado.Pero incluso neses  minutos de inferioridade numérica e empuxe cabreirense amosamos un mayor dominio e no 82´ poidemos ampliar a vantaxe logo dun derribo de Carlos a Ivi,que o colexiado sinalou como penalti,pero Pablo ,o encargado de lanzalo ,mandouno fora.Na xogada seguinte o Cabreiros acadaba o seu gol nun libre directo que Pellón transformaba con mestría.A  súa posible reacción quedou ahí,pois logo nos minutos finais fumos nós quen poidemos marcar en duas ocasións moi claras de Fabio e Montes no 87´ e no 89 ´,respectivamente,pero o resultado xa non se movería.
                        A semana que ven toca render visita a Terra Chá pois enfrontarémonos  no Campo do Pichón MUIMENTA SD-TABOADA CF .

Roi.Jacobo,Alex Rodriguez,Pablo, Diego Poyán,Ibán
                          David Montes,Fabio,Emilio,Juanjo,Alex Ratón
                      1 Carlos,2 Santi,3 Jordi,4 Noé,5 Rivas,6 Alex Fresco,7 Pepe,8 Beto, 9 Narciso.10  Pellón,11 Dani Martinez.
                      12 Hector,14 Gonza,15 Vicente.

Manu,Ivi,Nico,Chicho,Fabricio,Emilio

04/01/15
                                                      TABOADA CF 0 -ACD VALADOURO 0

Non foi hoxe moi xusto o fútbol con nós pois concluimos un partido brilante onde fumos superiores ó rival qué ,ainda que tivo algunha opción especialmente cando o partido agonizaba e enseñou boas maneiras, priorizou manter a porta a cero.Nós ,ainda que tamén amosamos contundencia atrás e soupemos maniatar os mariñans xa desde a liña de tres cuartos ,buscamos tamén con insistencia o marco rival e só a falta de punteria nos privou de conquerir algo máis .No primeiro tempo chegamos moito e con perigosidade pero faltounos encarar e remata-las xogadas .Só David Montes puxo en moitos apuros a Cochi cando a este se lle escapaba un balón no minuto 25 .Despois  noutra moi clara ,en outro balón que roubaba Montes e quixo asistir a un Diego Poyán libre de marca,interpúxose un Victor providencial.O Valadouro só se acercou os dominios de Roi con perigo nunha xogada de Carri ,que aquel solventou con seguridade.
                                                    Os segundos corenta e cinco foron un pouco máis do mesmo ,pero nesta segunda metade estivemos máis cerca do gol e tivemos un dominio máis notorio na posesión do balón. As máis claras entre o 63´ e o 65´ , primeiro cun remate de cabeza de Ibán que Cochi desviou a córner.Logo cun remate de Nico ,a saida dun córner que se foi contra o lateral da rede .Conforme se ía acercando o final do partido fumos incrementado a presión  e acurralando  o Valadouro,que se defendeu ben,e estivo a piques de levarse un botín maiúsculo nun man a man de Manolo con Pablo e Roi que gañou este sacando co pés .A última ocasión foi nosa ,nos pés de Alex Ratón que cun disparo lonxan  puxo a proba  a Cochi que atallou en última instancia. Era a última xogada do partido pois logo colexiado sinalou o pitido final.
                                                    A semana que xa entra comeza xa a segunda volta e voltamos xogar na Medela ,o domingo 11 .as 16:00 TABOADA CF -SCD CABREIROS.

Crónica futbollucense.com:

Taboada e Valadouro comezan o ano coa mira avariada

0Taboada: Roi, Álex, Pablo, Nico, Ibán, Álex Ratón, Ivi, Fabio, Montes, Jacobo e Poyán. Tamén xogaron Aitor, Manu, Potente e Alberto.
    0Valadouro: David, Joni, Pedro, Carlos, Víctor, Diego, Joao, Juan Pablo, Manolo, Copete e Karri. Tamén xogaron Suso, Cándido e Trigo.
    Taboada e Valadouro igualaron sen goles no peche da primeira volta na Primeira Autonómica, tras un encontro no que ningún dos equipos estivo atinado cara o marco rival, pese a gozar de oportunidades.
    Na primeira metade foi superior o Taboada, que dispuxo de varias accións francas para marcar, aínda que sen acerto na definición. No segundo tempo o Valadouro púxose o mono de faena e mellorou as prestacións para rabuñar o punto final, aínda que ben puido levar os tres de non salvar Roi para os seus un man a man a Manolo no minuto 90.
    Destacaron polo Taboada Montes(3), Jacobo (2) e Iván (1).No Valadouro os mellores foron Joni (3), Joao (2) e Manolo (1).