Síguenos tamén en

23/04/16
                                         POLVORÍN CF 3 -TABOADA CF 0
FICHA DEL PARTIDO

Despois dun minutos iniciais nos que os locais trataron de dominar propoñendo moita intensidade e velocidade ainda que con pouca precisión nos metros finais e na culminacións  da s xogadas.Fumos soltándonos e saindo a contra con perigo.De feito a máis clara neste treito foi nosa, despois dunha xogada por banda dereita de Ivi,finalizouna Marcos pola esquerda cun rexeite inicial de Pita e sacándoa sobre a liña de gol Julio Camba;esto acontecia no 11' Foi unha ocasión moi clara e quizais chave.No 15' foron os locais cunha internada de Fran que disparou moi forte e Roi nunha gran intervenciòn desviou a còrner.No 18' despois dunha xogada de combinación local o balón picado de Dani pega en Alex,collendo unha traxectoria imprevista pra Roi e acaba alonxándose no fondo das redes.1-0.A raiz do gol os locais xogaron con máis tranquilidade,pero sin baixar a intensidade.Nós non lle perdemos a cara o encontro e seguimos tratando de combinar e competir .Non embargantes non atopabamos fisuras na sua sólida defensa.Chegouse ó descanso sen máis ocasións reseñables.
                          O segundo tempo comezou de novo cun lixeiro dominio do filial do CD Lugo.O máis destacado destes primeiros compases foi unha volea de Pablo que se foi lambendo o longueiro e un remate de Adriàn  que sacou baixo a liña de gol Ibán.Foron o preludio do gol de Pablo Piñeiro cun remate desde preto ainda que nunha posición máis ca duvidosa no minuto 60,2-0.Un chisco despois foi expulsado Poyàn por unha falta en ataque moi rigurosa.O partido rompeuse nese intre,decantándose con claridade pra os amarelos,que en superioridade controlaron o partido.No 80' os locais pecharon o partido culminando unha contra ,o autor do gol foi Marcos.
                          A semana que ven xogámonos tódalas opcións na Medela nun transcendental partido o domingo 1 de maio   TABOADA CF -SD OUTEIRO DE REI.

1Pita, 2 Diego,3Álvaro ,4 Julio Camba ,5 Adri,6 Josito, 7 Pablo Piñeiro, 8 Alberto , 9 Adrián 10 Dani 11 Fran
     12 Marcos, 13 chumi, 14 Joni, 15 Jorge, 16 Palas
                            David Potente,Diego Poyán, Pablo,Alex,Roi,Ibán
                                       Fabri,Marcos,Ivi Gayoso,Emilio,Ratón

Juanjo,Isma,Noé,Nico,Tara,Emilio

Isma,Poyán,Tara,Pablo,Alex,Roi,Juanjo,Ibán
                        David,Fabri,Nico,Noé,Marcos,Ivi,Emi,Ratón

Minuto de silencio por Abdoulaye Fall Seck, xogador do Muxia CF, falecido no día de hoxe. DEP.

23/04/16
                                                                 TABOADA CF 0-FRIOL CF 1

17/04/16
                                               TABOADA CF-SD O PÁRAMOFICHA DEL PARTIDO
                    Encontro transcendental o disputado hoxe na Medela,donde o prioritario pra calquera dos dous contendentes era a victoria.Por encima do xogo primaba a intensidade e a disputa.Con todo os nosos sairon convencidos de non renunciar ó estilo e trataron de domina-lo partido coa combinación e dominio da posesión.Avisou Pablo os 8 minutos a saida dun córner cun remate que se foi desviado.E no 10' tras unha asistencia o óco  do propio Pablo desde pouco  antes da medular propicio un man entre Ivi e o cancerbeiro visitante Hector ,ganándolle a partida cun regate sobre o balcón do área , logo de desfacerse del anotou a porta baldeira.No 13' Noé desde moi cerca tivo o 2-0 pero atallou Hector cunha boa parada.Despois o partido transcurriu polo cauce agargadado ,máis posesión nosa e cun conxunto paramés que tentaba contrarrestar e chegar cun xogo máis directo.E os dous equipos empregándose con moita pelexa .No 30' David Potente tivo outra magnífica ocasión soltantando un trallazo impresionante que se foi lambendo a cruzeta.O empeño dos visitntes non se plasmaba en ocasións ,moito tamén producto dunha contumaz defensa local que non presentaba fisuras.Así se chegou o descanso .
                   A volta dos vestiarios o partido deu un volco.Os visitantes no primeiro minuto conseguiron empatar tras unha falta lateral e unha serie de rexeites Borja andivo máis fino  e batiu a Roi.O gol paramés non nos arredou e reaccionamos con prontitude.No 49' fabulosa xogada combinativa entre Ivi e Noé ,na que este devolvéndolle a   primeira  parede volve asistir a Ivi que cunha magnifica maniobra e mellor resolución batiu a Hector.No 55' un centro de Fabricio dende a dereita propiciou un balón dividido no que Poyán se adiantou a defensa e salvou a oposiciòn de Hector cun remate de cabeza.No 60' e co partido completamente aberto,os visitantes teñen unha inmellorable ocasión cun penalti por màns na área local.Fontal lanzou e Roi adivinoulle a intención desviando a córner cunha portentosa estirada.Dous màis tarde contragolpe local que propicia un man a man de Ivi con Hector que este chapa.Estaba o partido precioso,cos dous equipos a tumba aberta,ámbolos dous  buscando o marco rival.Nunha desas os visitantes montan unha contra no 75 ' que define Diego diante de Roi cun disparo seco e raso ,pegado  o pao .Os quince últimos minutos voltáronse de auténtico infarto.No 83' Roi detivo de xeito providencial unha contra de Hugo.Os visitantes apuraban as suas últimas opcións e non se entregaron ata o final.Nos últimos intres houbo outra ocasion clara visitante despois doutra previa  xogada a balón parado   con remate final  de chilena de Borja que se foi lambendo o pao esquerdo de Roi.No 88' Tara tivo o cuarto despois dunha contra por banda esquerda que se foi por pouco contra o lateral da rede. Xa no 90 ´, a última do Páramo despois doutra xogada embarullada  e moito agobio  prós nosos, sacámo-la  con tres rexeites case baixo paos a outras tantos lanzamentos da dianteira paramesa. Houbo que sufrir neses intres.Analizada globalmente e coa calma que dan as horas posteriores este segundo tempo foi do mellorciño que se puido ver esta tempada na Medela ,con moitas alternativas ,emotividade a raudais e xogadas de moito mérito polos dous bandos ,dous equipos que o deron todo.
                    Con nove puntos  por disputar ,a permanencia non esta de todo acadada pero hoxe demos un paso moi grande.A expensas de posibles arrastres estamos en principio a oito puntos dos postos de descenso.Outra victoria sería case definitiva ,quedan tres bolas de partido.A primeira contra o líder da categoría ,unha saida complicadísima ,O fin de semana que ven medímonos o filial do CD Lugo , POLVORÍN CF -TABOADA CF.

Video resume de TELEVINTE;

Copa xuveniles
                                                            CD PALAS C 3-TABOADA CF 1
                Este fin de seman só podemos ofrecervos esta pequena reseña do xornal El Progreso

09/04/16
                                    ATLÉTICO ESCAIRÓN  1 -TABOADA CF 0

Derbi de necesidades contrapostas ,cos locais loitando por ascender,os visitantes por eludir os postos de perigo.Contábase na previa que sería ,a pesar de todo, un partido moi parello e equilibrado e así resultou .Os primeiros minutos comezaron cun control do xogo taboadense,con màis posesión e xogando na parcela do campo que inicialmente defendían os do Saviñao.Levaron perigo os visitantes en dous acercamentos con disparos lonxanos de Noé e David Potente.A primeira local foi tamén unha volea lonxana de Moreiras que atatallou sen atrancos Roi.No 16' Noé culminou unha ràpida contra cun chut que se foi desviado.O plantexamento do Taboada auguraba moitas complicacións o rochoso Escairón,que entre os 18 e 21 minutos sacudiuse o dominio con un disparo entre paos de Quiroguita que detivo un seguro Roi,e despois outro  de Marzàn que se foi desviado.Despois proseguiron un minutos de toma e daca,con continuas idas e vidas,pero sin ocasións e achegamentos de perigo.Semellaba durmirse o partido, pero no fútbol desfanse enseguida os pronósticos.No 32' un saque de falta ràpido no centro do campo de Marzàn propicioulle unha posición inmellorable a Pandiani que despois dunha rápida carreira finalizou a xogada cun disparo cruzado  que  batiu a Roi,1-0.
           O gol asentou o xogo local e descentrou ós nosos,que quedaron tocados momentàneamente.Recuperàmonos contra o final dos primeiros cuarenta e cinco,con dous chuts primeiro de Emilio,no 38',desviado.No 41',outro  un excelente chut de Fabio sacouno da escadra Montero.Co còrner conseguinte agobiamos aos locais por uns intres ,pois proseguiu  unha batería de  córners consecutivos pero non embargantes  foron  infructuosos.Sen màis que comentar retiràmonos a vestiarios.
                       O segundo tempo comezou cunha pérdida de intensidade na disputa,os primeiros quince foron máis anodinos ,con pouca combinación e  sin ocasións claras.Os achegamentos producíanse a contagotas e maiormente en xogadas a balón parado.O primeiro disparo entre os tres paos foi de Carrasco no 73' e foi despexado por Roi. Con todo tivemos un maior  posesión da pelota ,achegandónos a un setenta por cento por un trinta e pouco dos locais,pero sin topar fisuras entre a sólida defensa local. Faltando un cuarto de hora  tentamos dar un volco a dinàmica coa entrada de Jacobo,Ivi e Marcos e pasando a unha defensa de tres. Esta volta de torca acarreou efectos case   inmediatos , otorgándolle un chisco màis  de vivacidade e intensidade ó xogo.Pablo no 78' cun remate de cabeza ocasionou a primeira ocasión clara deste treito.Un Escairón mais reservón e conformista  tratou ralentizar màis o xogo,amparándose  na baza da sua mínima vantaxe.No 85' unha excelente xogada colectiva concluina Noé cunha boa maniobra e disparo moi ben colocado que se foi lambendo a cruzeta.Estes últimos minutos foron de intenso dominio noso,ainda que infructuoso.Non demos perforado a meta de Montero  e os de Jorge Rodríguez conqueriron finalmente a victoría.
                            A semana que ven toca xogárnola na  casa  no que se prevé case unha final, o domingo na Medela TABOADA CF -SD O PÁRAMO.

Crónica La Voz de Galicia

El Atlético Escairón sigue firme

El equipo de O Saviñao no quiere sorpresas y se impone al Taboada por 1-0
monforte / la voz, 10 de abril de 2016. Actualizado a las 05:00 h. 0

AMPLIAR IMAGEN

El futbolista del Atlético Escairón, Adrián Carrasco, conduce el balón en un partido de liga.
47
0
0
0
El guión de los derbis no responde en la mayoría de los casos a los números de los equipos que se enfrentan en la clasificación. Esto fue lo que ocurrió ayer por la tarde en el campo municipal de O Saviñao. El encuentro entre el Atlético Escairón y el Taboada fue igualado, con ocasiones para ambos equipos.
El cuadro de Emilio García tuvo la posesión de balón ante un equipo local que una vez más volvió a demostrar la capacidad que tienen algunos de sus futbolistas para decidir partidos. En una primera entrega bastante equilibrada, uno de los delanteros más en forma del grupo tercero de la Primera Autonómica, Pandiani, marcó el único gol del partido, amarrando para el Escairón tres importantes puntos, que hacen que continúe dependiendo de sí mismo para ascender.
Segunda parte
En la segunda entrega continuó la tónica de la primera mitad. El partido se mantuvo igualado, aunque en este tramo los jugadores del Taboada fueron más atrevidos y dispusieron de dos claras ocasiones de gol por medio de Pablo y Noé, que no aprovecharon. El guardameta visitante, Roi, también tuvo que emplearse a fondo en una clara oportunidad de los locales.
A pesar de las ocasiones, el marcador no se movió. El Atlético Escairón cumplió, mientras que el Taboada evidenció la gran mejoría con respecto a la primera vuelta.
Al final del partido, los dos entrenadores analizaron el desarrollo del mismo y el resultado final. El preparador del Taboada, Emilio García, lamentó que los suyos no hubieran obtenido una mayor recompensa. «Polo visto sobre o terreo de xogo, considero que o resultado máis xusto sería un empate. Nós estivemos moi ben, pero do Escairón esperaba máis. Ímonos tristes polo resultado, pero contentos pola imaxe que ofrecemos, xa que tuteamos ao segundo clasificado da liga», señaló García.
Por su parte, el técnico del Atlético Escairón, Jorge Rodríguez, dijo: «Lo importante eran los puntos y conseguimos los tres Estoy contento con mi equipo, ya que tuvimos ocasiones para haber ampliado el marcador. Una victoria importante y una jornada menos para acabar».

El Taboada ofreció una buena imagen y tuvo ocasiones para haber empatado el choque

Árbitro: Cristian Penas Vilaboa (Monforte).
Gol: 1-0, min.32, Pandiani.
Incidencias: Derbi del grupo tercero de la Primera Autonómica, que se jugó en el campo de O Saviñao. Se guardó un minuto de silencio por Jorge Tato, jugador del Vilalbés que falleció esta semana.
Montero; Félix, Rubén, Aitor, Jorge; Moreiras, Marzán, Carrasco, Pandiani; Rubén Quiroga y Rubén Díaz. También jugaron Ivi y Ramón.
Roi; Fabricio, Pablo, Juanjo, Iván; Ratón, Poyán, Potente, Fabio; Noé y Emilio. También jugaron Nici, Ivi, Marcos y Jacobo