SD MONTERROSO 2-TABOADA CF 1

Alex Moure,Dani,Alexandre,Jony,David Potente,Juanjo Potente
        Marcos,Ivi,Aitor,Jose,Manu

Alejandro,Rodri,Chuzas,Sergio,Antón,Rubén,e David López

Toca facela crónica coa dor da pérdida que non da derrota,ninguna derrota doe máis co adeus .E tocará levantarse  coma sempre como ensinan as derrotas.Cando se da todo pouco importa perder ,así o fixemos este sábado loitando ata o final e xogando sempre con criterio.Empezou o partido moi igualado ,condicionado por un forte vento que no primeiro tempo tivemos en contra ,pese a todo nos primeiros intres puxémolo ímpetu que nos fixo acadar o primeiro gol no minuto 19´ ,logo dunha falta lateral Ivi  pelexa un balón e logo de dous  intentos logra asistir cara o segundo pao a Manu que libre de marca só ten que empurrar o balón o fondo das mallas.Era importante adiantarse pero tamén saber administrar a renda e ahí non tivemos a sorte necesaria ,pois ós dous minutos nunha falta lateral Ander dun golpeo directo e coa axuda do vento ,que fixo que o balón se endiañara ,acadou un espectacular gol logo de bater nos dous paos.Non decaeu o partido e voltou a igualdade ,nun toma e daca constante ,un típico derbi copeiro,con moita loita e entrega .Só se rompeu no minuto 36 nun córner Crespo conectou un bó testarazo e fixo o 2-1.A volta dos vestiarios tomamos a iniciativa e volcámonos sobre a porta local ainda que agora tiñamos o vento a favor  faltounos tamén o factor sorte .Ainda que a Sd tamén puido resolver ó contragolpe,sobre todo no 55 nun man a man que tivo Crespo con Alex Moure que aquel resolveu nunha vaselina que se foi arriba por nada.Despois tivemos o dominio e as mellores ocasións , coma un remate de David Potente o longueiro .Na contra desa xogada foi expulsado Chuzas por cortalo en falta.A pesar de xogar en inferioridade os últimos vinte minutos ,pudemos empatar en varias ocasións  como un disparo de Manu que desviou Rubén,en outro tiro o poste de Marcos ,e en outro xa no desconto de Rubén  co meta batido que se foi pegadiño o poste .Así chegamos o fin desta tempada onde o mellor os resultados non sempre foron  refrexo do bó fútbol que sempre tentamos facer pero as posicións finais   resultaron máis ca honrosas .Ahí estaremos fútbol,fútbol,fútbol

01/06/14
ATLETICO ESCAIRÓN 1 -TABOADA CF 1

(pasou o Escairón nos penalties)

Roi,Nico,David Montes,Guerreiro,Dani Rios,Ibán
                                     Diego Poyán,Pablo,Alex Rodríguez,Alex Ratón,Javi

Manu,Damián,Isma,Iago Montes,Jacobo,Emilio

Foi o partido de hoxe un derbi en toda regra,houbo de todo  emoción bó fútbol,e tamén sobrou o de sempre , polémica, da que case  non merece a pena nin mencionar.Empezamos metidisímos no partido dominando en tódalas partes do campo,poñendo moita presión e tocando o balón con criterio,sin deixar xogar os locais ,cun Alex Ratón inconmensurable, e chegando unha e outra vez a porta rival.Froito deste esforzo chegou a recompensa   no minuto dez xogadón entre   Poyán e Rios que este continua cun carreirón e culmina cunha  asistencia a Guerreiro que tirándose a ras de suelo remata dende alí o fondo das mallas.0-1. Non quedou ahí o noso dominio   ,ós quince minutos clarísima ocasión de David Montes   que sacou un defensor local baixo paus.Dous màis tarde Guerreiro nun man a man despuxo doutra ocasión inmellorable.Eles sacudíronse un pouco  o noso dominio e teñen nesta fase unha boa oportunidade. A partir de acó o partido vólvese máis  de ida e volta, un partidazo,con perigo nas duas áreas;a máis clara deles chega contra o final da primeira nun balón que sacou Alex Rodriguez baixo paus .A sensación o final dos primeiros corenta e cinco foi que perdoaramos en exceso,e que pareciamos intratables con este marcador a favor.
                      A volta de vestiarios os locais sairon dispostos a darlle a volta  o marcador cunha presión máis arriba que foron virando co paso dos minutos ata ós limites do reglamento,con todo seguimos despregando moi bó fútbol e ofrecendo moito suor, moita brega,ainda sin ser medidos polo mesmo raseiro no fútbol de contacto .Por esto e polo seu empuxe co paso dos minutos fúmonos metendo atrás e cando o partido se voltou máis turbio eles foi cando obtiveron mellor resultado : logo de duas faltas non sinaladas ós nosos ,unha delas reclamada pola bancada visitante como agresión,o balón chega a  Santi que só diante de Roi bateo,transcurria o minuto 73.Esta xogada troúxonos consecuencias máis funestas pois Pablo foi expulsado por protestar aquelas accións ,e uns minutos máis tarde Emilio correu a mesma sorte por incidir.Con todo os  que quedaron no campo pelexaron coma xabatos diante dun Escairón  en superioridade numérica que tentou queimalas naves na procura doutro gol que lles dese a victoria ainda que fose pola via rápida colgando balóns e a pesares de que o maior susto demolo nós no desconto cando Guerreiro estivo a piques de batir a sua meta.Pero o marcador final non se alterou e o partido rematou 1-1.
                        A eliminatoria tivo que decidirse nos penalties e alí o marcador foi 5-4 para os locais.A temporada  non remata  de todo para o Taboada CF ,pois os xuveniles continuan na Copa,en cuartos e buscando meterse nas semifinales, a semana que ven enfrontaranse en Cerdeiriños, noutro derbi apaixoante, SD MONTERROSO -TABOADA CF.

Crónica El Progreso

Crónica La Voz de galicia

El Atlético Escairón pone la directa hacia la consecución del doblete

0 votos
El Atlético Escairón está decidido a llevarse la copa Diputación. El equipo que prepara Míchel no jugó su mejor partido ante el Taboada, pero logró su clasificación para los cuartos de final del torneo del k.o. desde el punto de penalti. Al final de los noventa minutos, el marcador reflejaba un empate (1-1).
El secretario del Escairón, Óscar López, manifestó su satisfacción por continuar en el torneo, reconociendo que en esta ocasión la lotería de los penaltis le sonrió a su equipo. «El choque fue bastante igualado, y quiero destacar sobre todo la gran capacidad de reacción que tuvieron nuestros futbolistas, que neutralizaron la ventaja del Taboada. Después llegaron los penaltis, y ahí la suerte nos sonrió a nosotros», comentó López.
El entrenador del Taboada, Emilio García, coincidió con el directivo del Escairón en el análisis del choque, y dijo: «Hubo un tiempo para cada equipo, pero tengo que decir que en la segunda mitad el árbitro no nos midió a los dos conjuntos por igual. En esta eliminatoria pasaron ellos más por fortuna que por méritos», apuntó García.
Ilusionados con el torneo
El técnico del Taboada admitió que caer en la copa es un duro revés. «Teníamos puestas muchas esperanzas en llegar a semifinales», concluyó.
Los que sí tendrán opciones de alcanzarlas son los jugadores de Míchel. «Queremos llegar lo más lejos posible, pero sin obsesionarnos», concluyó López.
La directiva del Atlético Escairón solicitó a la federación el adelanto del partido de cuartos de final ante el Lemos, que sería el sábado a las seis de la tarde.

Entrevista a Emilio en La Voz de Galicia

«La categoría natural del Taboada es la Primera Autonómica»

El técnico, que confirmó su continuidad, dice que estar en Preferente fue un premio

0 votos
emilio garcía entrenador del taboada
Emilio García continuará como entrenador del Taboada. El técnico local cumplirá su duodécima campaña -la sexta consecutiva- en el club de A Medela. Esta decisión de la directiva evidencia la gran confianza que tienen en su técnico. García está satisfecho con la temporada, si bien reconoce que el equipo pudo quedar entre los cinco primeros clasificados.
-¿Continuará en el Taboada?
-Sí, seguiré una temporada más. Así lo acordé con la directiva, y para mí es un placer seguir entrenando al equipo del pueblo, y con una plantilla que compone prácticamente en su totalidad gente de casa. Ya son doce años, y eso me hace sentir muy feliz.
-¿Qué titular le pone a la temporada?
-La nota es un aprobado alto. Considero que pudimos hacer algo más, pero esta recta final de la campaña le pesó a la plantilla. Las lesiones de futbolistas importantes pasaron factura, y además en el momento en el que perdimos comba en la competición faltó motivación y ambición. Acabamos en la octava plaza, pero nuestro objetivo era finalizar entre los cinco primeros clasificados. No hay que darle más vueltas al tema.
-A diferencia de lo que suele ocurrir, el descenso no pasó factura al Taboada
-Es así, el equipo no se descompuso a pesar del descenso de la Preferente Autonómica. La clave para mí ha estado en la continuidad que le hemos dado a una plantilla, compuesta fundamentalmente por futbolistas del municipio, y que se completa con jugadores de la talla de Javi, Basán y Ríos, que se pueden considerar como de la familia. Siguiendo por este camino y con esta filosofía, el Taboada continuará en esta línea de resultados.
-¿Cómo vio la categoría?
-Nada me ha sorprendido. Ya comenté al principio de temporada que esta Primera Autonómica sería muy igualada, y salvo la SD Sarriana, que se despegó enseguida, el resto de equipos estuvieron luchando hasta el final por el ascenso y por evitar el descenso. El Escairón consiguió ascender en la penúltima jornada, y el Bóveda estuvo hasta el final compitiendo por ese objetivo. En esta liga se demostró que cualquier equipo podía ganar a cualquiera. Nosotros estuvimos más flojos en casa, de la que volaron muchos puntos, y mejoramos como visitantes.
-¿Luchará el Taboada la próxima temporada por el ascenso a la Preferente Autonómica?
-Este club tiene 41 años de historia, y por la trayectoria de las últimas temporadas tengo que decir que nuestra categoría natural es la Primera Autonómica. Es verdad que tuvimos el premio de competir en la Preferente, pero nosotros saldremos a competir la próxima campaña con el objetivo de mantenernos. De todos modos, puedo decir que nos esforzaremos al máximo por quedar lo más arriba posible.
-¿Habrá muchos cambios en la plantilla?
-No atisbo muchos. Mi objetivo es darle continuidad a la estructura actual. Ascenderán como mínimo dos juveniles, que son Ivi y Potente.
-Ya tienen fichado a Fabio, de la SD Chantada
-Todavía no está confirmado, pero sí hay opciones. También es posible que cause baja en la plantilla Javi, que podría incorporarse en las próximas semanas al Monterroso

TABOADA CF 2-VIVEIRO CF 0

Pablo,Roi,Nico,Guerreiro,Dani Rios,Ibán
          David Montes,Diego Poyán,Jacobo,Alex Ratón,Javi
  1Trullo,2 Juan,3 Angel,4 Miguel,5 Jony,6 Alberto,7 Borja,8 Xoel,9 Erni,10 Aurelio,11 Andrés,
12 Diego Novo,14 Rubén Pardo,15 Alvaro,16 Fran,17 Oscar

Manu,Alex Rodríguez,Isma,Juanjo Potente,Ivi,Emilio

Gran partido o disputado hoxe na Medela entre dous equipos que gostan de facelo xogo vistoso .Os visitantes que tiñan diante un fin de semana complicado,pois se o sábado disputaban este partido de Copa,o domingo tiñan un compromiso tan transcendente o disputaren unha eliminatoria na que se xogan a posibilidade de ascenso a Terceira Divisíón. A pesares destas circunstancias os celestes, hoxe de vermello ,puxeron todo o empeño na Copa e amosaron porque foron  un equipo punteiro da Preferente.Isto ven a darlle toda a relevancia a esta victoría, pois fixemos un  excelente encontro no que o mellor o que nos levou a gañalo foi que puxemos máis fé co rival.Tamén tivemos que por moita intensidade e cando menos tanta calidade coma a deles.No primeiro tempo fixemos máis merecementos pois despuxemos das ocasións máis claras; principalmente unha doble, na que primeiro David Montes  lograba superar a Trullo pero un defensor mariñan quitaba baixo paos cando entraba e no rexeite Alex Ratón libre de marca enviaba o balón pegado a cepa do poste ;clarísima a ocasión que por lo menos fíxonos crer nas nosas posibilidades,afianzamos o  noso xogo e medramos .Pouco despois no minuto 28´ unha gran combinación pola dereita entre Ibán e Rios finaliza cunha asistencia extraordinaria deste a Guerreiro que lanzándose polo chan ó remate anotou o 1-0.Despois víronse uns minutos trepidantes sin un dominador claro,nos que os dous equipos buscaban a àrea rival,ainda que non houbo ocasións especialmente salientables .O partido resolveuse no minuto 75 cun gol espectacular, Pablo ,que ía a despexala,desde máis de 60 metros ,enviu un mísil terra -aire-terra que pillou a Trullo adiantado e  este non pudo deter un balón que se envelenou coa velocidade cando baixaba.Nos últimos intres exercendo un fútbol control non pasamos apuros a pesares do ímpetú do arreón final dos vivairenses,que nunca se deron por vencidos.Na seguinte rolda enfrontarémonos en Escairón o domingo ATLÉTICO ESCAIRÓN -TABOADA CF.

video-resumo de Televinte

CRÓNICA EL PROGRESO

Cronica La voz de Galicia A Mariña

El Ribadeo y el Viveiro, eliminados de la Copa Diputación

Los ribadenses dilapidaron un 0-2 en el campo del Escairón, y el Taboada echó a un equipo viveirista con tres juveniles en la alineación

0 votos
La Copa Diputación de Preferente y Primera Autonómica pierde a sus máximos favoritos. El Ribadeo y el Viveiro, los dos equipos que partían con más posibilidades después de lo visto en el campeonato regular, se despidieron ayer del torneo tras ser derrotados a domicilio por rivales de una categoría inferior.El Ribadeo se relajó en exceso tras el doblete de David Rodríguez y acabó perdiendo por 3-2, y el Viveiro fue incapaz de plantar batalla al Taboada con una alineación en la que entraron los juveniles Juan, Jhony y Xoel, que jugaron los 90 minutos. Los locales ganaron por 2-0